اخبار داغ

آفتاب آمد دلیل آفتاب

🔻برنامه تحلیلی آقای ســیــــاســـــت(۱۲) 📝#یادداشت_کوتاه | آفتاب آمد دلیل آفتاب تکرار خطای تاکتیکی روسیه پس از مواضع چین در مورد […]

اشتراک گذاری
25 تیر 1402
31 بازدید
کد مطلب : 957

🔻برنامه تحلیلی آقای ســیــــاســـــت(۱۲)

📝#یادداشت_کوتاه | آفتاب آمد دلیل آفتاب

تکرار خطای تاکتیکی روسیه پس از مواضع چین در مورد جزایر سه گانه ایرانی و احضار درست و به موقع سفیر روسیه به وزارت خارجه ، سوالاتی را در جامعه مطرح کرده است که مهمترین آن آینده پژوهی در مورد سرنوشت راهبرد شرق گرایی جمهوری اسلامی ایران و درستی نوع نگاه ایران به متحدین راهبردی خود در این موضوع می‌باشد.

نکته جالب این جاست که تزریق این شبهه و ایجاد حساسیت درجامعه توسط جریانی صورت می گیرد که در مورد خیانت پهلوی دوم در واگذاری استان چهاردهم ایران(«میش ماهیگ» که تعمدا به غلط بحرین گفته می شود) به غرب همیشه مهر تایید زده و می زنند.

در نگاه «شبکه همکار غرب در ایران» الزاما شرق گرایی مانند غربگرایی نوعی نگاه پذیرفته شده ارباب رعیتی در هندسه نظم بین المللی ست که فقط نوع ارباب آن از ارباب خوب(ایالات متحده) به ارباب بد(روسیه یا چین) تغییر کرده و این شبکه در راستای منافع ملی !!! دقیقا مانند عصر پهلوی دوم تمام تلاش خود را برای تفهیم جامعه ایرانی برای پذیرش «ارباب خوب» بکار می برند.

گرچه تفهیم شعار ابدی «نه شرقی ، نه غربی» جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی برای این مجموعه تقریبا غیر ممکن است اما ذکر یک نکته را در این مورد حائز اهمیت می دانم:

شرق گرایی مد نظر جمهوری اسلامی نوعی راهبرد درست در سیاست خارجی برای پایان دادن به «نظم تک قطبی» مورد ادعای ایالات متحده در دوره گذار ژئوپلیتیک است که کاملا مغایر با منافع جمهوری اسلامی ایران بوده و هست که نمونه بارز آن در پرونده هسته ای ایران قابل مشاهده می‌باشد.

در این راهبرد ایران مانند سایر اجزا شبکه بزرگ مخالف با «نظم تک قطبی» برای ایجاد «نظم چند قطبی» با جانمایی مستقل و خود خواسته ، روابط بین المللی خود را طوری تنظیم میکند که ضمن حفظ منافع ملی به هدف راهبردی خود یعنی پایان نظم تک قطبی منتهی شود.
این موضوع دقیقا برعکس نظم تک قطبی ست که جایگاه اجزا توسط منافع تمدنی غرب تعیین میشد و میشود.
این که «شرق گرایی» پس از فروپاشی نظم تک قطبی بصورت کنونی ادامه یابد یا ایران جزیی از آن باقی بماند دقیقا به رفتار بازیگران این مجموعه بستگی خواهد داشت و هرگونه اظهار نظر زودهنگامی در این مورد ارزش علمی ندارد.

برای راستی آزمایی این ادعا به موضع صریح وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین اشاره می کنم که مخالفت خود را با الحاق شرق اوکراین به روسیه در یک بیانیه رسمی علیرغم همکاری های نظامی – امنیتی گسترده با این کشور بیان کرد که مانند نظر روسیه در مورد جزایر سه گانه ایرانی نظری کاملا مستقل و در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران بود.

خطای تاکتیکی چین و روسیه در مورد جزایر سه گانه ایرانی که تعلق مالکیت و حاکمیت کامل ،تاریخی و ابدی به ایران دارند «آفتاب» واضح استقلال سیاسی تمام عیار جمهوری اسلامی ایران است.
اما جای تعجب و تاسف دارد که هنوز عده ای برای «آفتاب» دنبال «دلیل آفتاب» می گردند.

جمهوری اسلامی ایران در دوره گذار همان کشور «مقتدر» و «مظلوم» در نگاه رهبر معظم انقلاب است.

✍دکتر عمران علیزاده
۲۵ تیرماه ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *